Новини

Окупанти вдарили по цивільній гуманітарній колоні на Запоріжжі та Іскандерами по Дніпру. Головне за ніч

Авіація ЗСУ завдала 29 ударів по місцях окупантів: пошкодили опорні пункти та військову техніку.

Фото: Кирило Тимошенко

російські війська завдали ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді з обласного центру Запорізької области.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Старух.

За його словами, люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Після влучання російської ракети є загиблі та поранені. На місці події працюють рятувальники, медики, всі відповідні служби.

Вночі проти 30 вересня російські окупаційні війська завдали удару по Дніпру, внаслідок чого знищено підприємство, навчальний заклад, будинки.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

«Одна людина загинула і п’ятеро поранені. Така ситуація на зараз після нічного прильоту російських «Іскандерів» у мирний Дніпро. Ворожі ракети знищили транспортне підприємство. Під час пожежі, яку спричинив удар, згоріли 52 автобуси, ще 98 пошкоджені. У місті понівечені кілька багатоповерхівок, гімназія, магазин та адміністративні будівлі», – написав він.

Фото: Кирило Тимошенко

Українська авіація за минулу добу, 29 вересня, завдала 29 ударів по місцях скупчення окупантів та їхньої техніки. Натомість російські війська з різного озброєння обстріляли понад 50 українських населених пунктів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ станом на 6:00.

Зокрема підрозділи Сил оборони за 29 вересня відбили атаки росіян у районах населених пунктів Зайцевого, Майорська, Весела Долина, Бахмутського, Одрадівки, Курдюмівки, Нью-Йорка, Первомайського та Безіменного.

За інформацією Генштабу, авіація ЗСУ завдала 29 ударів: підтверджено ураження 6 опорних пунктів, 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів. А ракетні війська й артилерія уразили 5 командних пунктів, 15 районів зосередження солдатів, озброєння та військової техніки, 6 складів із боєприпасами та паливом, один ЗРК та 8 інших важливих об’єктів

Підрозділи ППО збили гелікоптер Мі-8, штурмовик Су-25 та сім безпілотників, зокрема п’ять — іранського виробництва.

На південному фронті ЗСУ 29 серпня уразили пункт управління безпілотниками у Давидовому Броді, що на Херсонщині. Крім того, українські військові впродовж дня знищили понад 40 росіян.

Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь».

За інформацією командування, за 29 вересня українська авіація завдала 12 ударів по ворогу, а сили протиповітряної оборони в Баштанському районі збили два російські штурмовики Су-25.

 

Коментарі