Новини

Україна готова до нового опалювального сезону майже на 90% – Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, наскільки наша держава забезпечена запасами газу та вугілля.

Фото Урядового порталу

Готовність України до опалювального сезону становить 88%. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради з головами обласних військових адміністрацій щодо готовности паливно-енергетичного комплексу, а також об’єктів житлово-комунальної та соціальної сфери до осінньо-зимового періоду 2022/23 років.

«Вдячний областям за рівень підготовки, який сьогодні складає вже понад 88%. Уряд зі свого боку продовжує працювати над забезпеченням енергоресурсів. Наразі маємо майже 14 млрд кубів газу та 2,2 млн тонн вугілля», — зазначив Денис Шмигаль.

Також він повідомив, що напередодні уряд виділив областям 562 млн грн субвенції на закупівлю дров. Це дасть можливість придбати 400 тисяч кубічних метрів деревини для роздачі людям на прифронтових територіях: «Усе має бути швидко реалізовано, привезено й роздано людям до настання холодів».

Своєю чергою міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що на початок опалювального сезону заплановано накопичити 14,5-15 млрд кубів газу. Крім того, є домовленості щодо імпорту певного об’єму газу для створення резервного запасу. У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомили, що на цей опалювальний сезон планується реалізувати 5 млн кубічних метрів дров. Сьогодні всі потреби в деревині, за інформацією Міндовкілля, повністю забезпечуються.

Коментарі