Новини

Резніков розповів про перші результати роботи придбаного за донати українців супутника ICEYE

Міністр оборони стверджує, що завдяки цьому російській армії вже завдали шкоди на суму більшу за вартість всього проєкту з супутниками.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що завдяки коштам українців підтримка з космосу вже дає результати на полі бою. Про це йдеться на його сторінці у фейсбуку.

За його словами, наразі всі очікування повністю справдилися.

«Сили оборони України, насамперед бойові бригади ЗСУ, вже деякий час отримують потік даних із супутників ICEYE. Знімки безпосередньо розшифровують та опрацьовують фахівці воєнної розвідки Міноборони, які пройшли відповідне навчання.

Зі зрозумілих причин не можу розкрити всіх подробиць, але тільки уявіть: за перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати у лісосмугах та за іншими перешкодами. Її виявили тому, що супутники ICEYE збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar (SAR). Зазначену техніку було б дуже складно або неможливо помітити засобами оптичних супутників», — зазначає у своєму дописі Олексій Резніков.

Натомість координати «схованого» вдалося оперативно передати для нанесення вогневого ураження. Зокрема у районі н. п. Хрещенівки та Українки на Херсонщині, а також поблизу Новоселівки на Донеччині.

За словами пана Резнікова, лише впродовж минулих двох днів ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проєкт із супутниками.

Коментарі