Новини

1000 тонн гуманітарного вантажу: Франція відправляє в Україну допомогу

У переліку гуманітарного вантажу: громадянська безпека, медична допомога, продовольча допомога, аварійно-реабілітаційне обладнання.

Фото ілюстративне, interfax.com.ua

Сьогодні, 28 вересня, у межах операції «Човен для України» з Франції в Україну вирушить 1000 тонн гуманітарного вантажу.

Про це повідомляє Міністерство Європи та закордонних справ республіки, пише Суспільне.

«Міністерка Європи та закордонних справ пані Катрін Колонна вирушить 28 вересня до Марселя, щоб бути присутньою на відкритті операції “Човен для України” у присутності представників партнерів, які з нею пов’язані», — йдеться у повідомленні.

Як зазначає МЗС Франції, країна посилює свою мобілізацію на благо українського народу. Морське перевезення в межах безпрецедентної операції координує Кризовий і допоміжний центр Міністерства Європи та закордонних справ за підтримки Фонду CMA CGM — французької транспортної компанії, що займається переважно морськими контейнерними перевезеннями.

Вантаж, який передадуть в Україну, відповідає пріоритетним потребам, заявленим українською владою, та поєднує внесок державного та приватного секторів. 

Що ввійде в перелік допомоги:

громадянська безпека: 15 пожежно-рятувальних автомобілів, приведених у відповідність до українських стандартів; серед них 5 вживаних автомобілів, переданих у дар пожежно-рятувальними службами, та 10 нових автомобілів; 8 напівжорстких моторних плавзасобів; 19 тонн обладнання (рятувальне, очисне та захисне);

медична допомога: 25 тонн невідкладних та реанімаційних препаратів, 14 тонн із яких надали асоціація «Tulipe» та медичні компанії, що входять до неї, а також медичний автомобіль, оснащений мобільним рентгенологічним апаратом, що дозволяє проводити обстеження в польових умовах;

продовольча допомога: 60 ​​000 продуктових пайків (дворазове харчування), 48 тонн готових страв та 13 тонн молока;

аварійно-реабілітаційне обладнання: 5 генераторів, будівельні матеріали та брезент.

Крім цього, Франція надасть понад 200 метрів аварійних мостів, які будуть використовувати для оперативного відновлення цивільної інфраструктури України.

 

Коментарі