Репортаж

У Чернівецькій філармонії відбувся концерт на підтримку ЗСУ. ФОТО

У межах заходу виступили гурти «Будьмо», «ZAPAL» та хіп-хоп виконавець KOD, а також відбувся благодійний аукціон ексклюзивних та патріотичних лотів від артистів та організаторів.

Учора, 23 вересня, у Чернівецькій обласній філармонії відбувся благодійний концерт, де збирали кошти на амуніцію та дрон для військових на Херсонському напрямі.

Частину квитків продали, а решту віддали військовим, волонтерам, внутрішньо переміщеним особам та студентам, батьки яких на передовій. Подію відвідали сотні людей, серед них – військові ЗСУ. На початку концерту глядачі аплодували їм стоячи декілька хвилин.

Організатори концерту – Центр культури та дозвілля студентів ЧНУ й обласна філармонія.

У межах заходу виступили гурт «Будьмо», фіналісти шоу «Україна має талант» гурт «ZAPAL» та хіп-хоп виконавець KOD.

Також відбулися розіграші призів для відвідувачів, які пожертвували понад 100 гривень для потреб війська. Серед них були вишиванки, сертифікат на тату, енциклопедія про ЧНУ та інше. Крім того, відбувся аукціон, де розіграли одяг від артистів, диски гурту «Будьмо» та прапор України, який підписала 92-га бригада ЗСУ.

Серед глядачів знайомимося з переселенкою з Харкова Юлією Сандецькою. До Чернівців вона приїхала пів року тому – на початку повномасштабного вторгнення. Її син уже місяць вчиться в класі ударних:

«Мій син навчається у барабанщика гурту «ZAPAL». Йому 11 років. Навчається в класі ударних, де викладає Іван (учасник гурту – авт.). Він нам розповів про концерт, тому ми прийшли підтримати і його, і ЗСУ. Дуже сподобалася організація – це концерт на підтримку воїнів. Це дуже важливо і потрібно», – ділиться Юлія.

За словами одного з організаторів заходу Дмитра Павлюка, ініціативу «Музика перемоги» започаткували в липні. На благодійних концертах уже виступали чернівецькі гурти «Girls in jazz», кавер-бенд «The GROOVE Company» та Павло Дворський зі своїми синами.

«Зазвичай це був вуличний формат. Ми вирішили вийти за межі університету й влаштувати наступний виступ у філармонії, де поєднали артистів, які волонтерять практично з першого дня повномасштабного вторгнення».

Один з учасників гурту «ZAPAL» Андрій Стовп’юк розповів Шпальті, що також брав участь в організації концерту.

«Це серйозний крок і серйозна для нас подія. Дуже радіємо, що змогли пов’язати свою справу і вкласти частку до перемоги. Робити користь не тільки емоційну, а й таку, що може зібрати кошти для наших захисників. Зараз іде зима, і ми всі розуміємо, що передусім їм потрібні теплі речі, амуніція…» – зазначає він.

За словами артиста, невдовзі на музичних платформах можна буде послухати трек «Ой, у лузі червона калина». Гурт зробив власну інструментальну версію цієї пісні, взявши за основу класику, додавши авторського бачення та об’єднавши з версією Андрія Хливнюка.

Наприкінці заходу всі охочі могли сфотографуватися з улюбленими виконавцями.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі