Новини

росіяни вкотре обстріляли ЗАЕС та вдарили по Харкову. Головне за ніч

Натомість ЗСУ знищили штаб окупантів на Луганщині та Херсонщині.

Фото: Ігор Терехов

Уночі проти 21 вересня росіяни вчергове обстріляли Запорізьку АЕС, пошкодивши обладнання зв’язку одного з енергоблоків.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатома.

«21 вересня 2022 року о 1:13 в результаті чергового обстрілу Запорізької АЕС рашистськими терористами було пошкоджено обладнання зв’язку енергоблока №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС», – ідеться у повідомленні. 

Зазначають, що внаслідок атаки відключилися блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблока. Крім того, через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для гарантування роботи насосів охолодження палива.

«О 2:00 персонал ЗАЕС знайшов можливість і налагодив живлення власних потреб енергоблока №6 від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблока були вимкнені і переведені в режим чергування», – повідомляє Енергоатом.

Уночі проти 21 вересня російські війська завдали ракетного удару по Харкову

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, прильоти були у житлові багатоповерхові будинки у Холодногірському районі.

Фото: Ігор Терехов

«Інформація щодо постраждалих уточнюється. За однією адресою внаслідок ракетного удару є заблоковані люди. Рятувальники роблять усе для їхнього порятунку», — йдеться у повідомленні

Успіхи ЗСУ на Луганщині

Збройні сили України впродовж 20 вересня з різного озброєння уразили 61 район зосередження окупантів. Також на фронті відбили 10 атак російських військ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За інформацією Генштабу, впродовж доби українські війська відбили атаки ворога в районах населених пунктів Веселого, Курдюмівки, Миколаївка Друга, Бахмутського, Зайцевого, Майорська, Первомайського, Мар’їнки та Новомихайлівки.

«Авіація Сил оборони завдала понад 20 ударів по російських позиціях. У Генштабі підтверджують ураження 19 районів зосередження російських солдатів та їхньої військової техніки, а також двох позицій зенітних ракетних комплексів. Підрозділи ППО знищили один Су-25 та чотири безпілотники», — йдеться у повідомленні.

Ракетні війська й артилерія уразили ще по 40 об’єктах противника. Зокрема по 20 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 13 районах зосередження артилерії, а також по 7 складах боєприпасів.

 

Коментарі