Новини

росіяни обстрілювали «Градами» Нікопольщину та вдарили по Харкову: головне за ніч

Армія рф зосереджує зусилля на спробах повної окупації Донецької области.

Фото: Валентин Резніченко

Уночі 17 вересня російські військові завдали удару по Запорізькій області. На Донеччині під ворожий артилерійський вогонь потрапили Авдіївка та Мар’їнка, а також села Комарської громади. російські окупанти влучили у підприємство в Індустріальному районі Харкова та всю ніч накривали Нікопольщину «Градами» і важкою артилерією. Про це повідомляють обласні військадміністрації.

Запоріжжя

Уночі 17 вересня російські військові завдали удару по Запорізькій області.

Про це в телеграмі повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Сьогодні вночі ворог завдав удару по Запорізький області. По селу Таврійському окупант випустив чотири ракети», – зазначив він.

За його словами, внаслідок атаки зруйнована гімназія «Перспектива», спортивний клуб і місцевий будинок культури. Постраждалих немає.

«Також обстрілів зазнали багатоповерхівки селища Степногірська. На щастя, люди вчасно сховалися в укриттях, ніхто не постраждав», – додав Олександр Старух.

У Запорізькій області через ворожі обстріли перед початком опалювального сезону без газу залишаються 268 населених пунктів, знеструмлені – 72.

Донеччина

На Донеччині минулої ночі під ворожий артилерійський вогонь потрапили Авдіївка та Мар’їнка, а також села Комарської громади.

Про це у фейсбуку повідомив голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко.

«Ніч на Донеччині минула відносно спокійно – тільки поодинокі обстріли в окремих точках на лінії фронту. Під артилерійський вогонь потрапили Авдіївка, Мар’їнка та села Комарської громади – Вільне Поле і Бурлацьке. Без постраждалих, обсяги руйнувань встановлюємо», – написав очільник области.

За його словами, у Соледарі росіяни пошкодили приватний будинок, однак обійшлося без постраждалих.

Кириленко знову закликав усіх евакуюватися:

«Сьогоднішня відносно спокійна ніч — це виняток. росіяни стріляють по цивільних постійно – і будуть це робити, поки ми їх не виженемо. Не наражайте себе на невиправданий ризик – евакуюйтеся!»

Харківщина

У ніч на 17 вересня росіяни вдарили ракетами по Харкову. Одна з них влучила у підприємство в Індустріальному районі міста.

Про це у фейсбуку повідомляють рятувальники у Харківській області.

«Близько 2:00 ворог ударив ракетами по Харкову. Одна з них влучила у будівлю підприємства, що в Індустріальному районі міста. Пожежу на площі 200 квадратних метрів ліквідували три відділення ДСНС. Жертв та постраждалих немає», – йдеться у повідомленні.

Дніпропетровщина

Військові рф обстріляли Нікопольщину з «Градів» та важкої артилерії.

Про це в телеграмі повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«росіяни всю ніч накривали Нікопольщину «Градами» та важкою артилерією… Під вогонь потрапили три громади району: Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Ворог атакував шість разів – випустив на мирні міста та села більш ніж 90 смертоносних снарядів», – написав він.

За попередньою інформацією, люди не постраждали. Понівечені будинки, автівки, ліцей, цех промислового підприємства, газоводи та лінії електропередач. В одному з сіл Мирівської громади зник зв’язок. Масштаби руйнацій уточнюють.

Контрнаступ ЗСУ

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів, завдавши втрат у районах населених пунктів Бахмута, Зайцевого, Авдіївки, Миколаївки Другої та Новомихайлівки.

Авіація Сил оборони завдала ударів по дев’яти районах зосередження живої сили та військової техніки противника, трьох опорних пунктах, тиловому пункту управління та двох позиціях зенітних ракетних комплексів.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили один літак Су-24, три крилаті ракети та один БпЛА військових рф.

Завдяки контрнаступу українських військових із початку вересня звільнили 8 500 квадратних кілометрів території Харківщини з 388 населеними пунктами.

Коментарі