Новини

ЗСУ звільнили приблизно 2500 квадратних кілометрів на Харківщині, а росіяни обстріляли цю область: головне за ніч

Унаслідок обстрілів загинула жінка.

Фото ДСНС

Українські військові станом на 9 вересня під час контрнаступу у Харківській області звільнили приблизно 2 500 квадратних кілометрів. Наступ продовжується.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, українські сили, ймовірно, зачищають осередки дезорганізованих російських військ, що опинилися в зоні швидкого наступу українських військ на Куп’янськ, Ізюм та річку Оскіл.

Упродовж 9 вересня українські бійці продовжували наступ на Куп’янськ та Ізюм, вживаючи заходів для ізоляції російських сил на Ізюмському напрямку.

Як повідомляють в ISW, українські військові зможуть знищити російські позиції навколо Ізюма, якщо вдасться підірвати російські наземні лінії зв’язку на північ та південь від Ізюма.

«Якщо українцям вдасться розірвати російські наземні лінії зв’язку, то вони матимуть можливість створити котел навколо Ізюма та зруйнувати значну частину російських позицій на північному сході України», — кажуть експерти.

Водночас уночі проти 10 вересня російські окупаційні війська обстріляли Харківський район, щонайменше одна жінка загинула.

Про це повідомляє  очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«У Новій Водолазі зруйнований приватний будинок, сталася пожежа. На жаль, загинула 62-річна жінка… Ворог мстить за успішні дії ЗСУ по звільненню Харківщини. Тому вчора вдень масовано обстрілював мирних людей у Харкові та звільненій Балаклії», – йдеться у повідомленні.

Також у Харкові поранено 14 цивільних, троє з яких — діти. В Ізюмському районі госпіталізували 5 людей. Крім того, один чоловік поранений в Харківському районі.

 

Коментарі