Новини

Швеція виділить Україні мільярд крон допомоги, половина з неї — військова

Ще стільки ж виділять на економічну допомогу та відбудову України. 

скрін із виступу прем’єр-міністерки Швеції Магдалени Андерссон

Швеція надасть ще 500 мільйонів крон військової допомоги Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення росії. Це 46,75 мільйонів доларів.

Ще стільки ж виділять на економічну допомогу. Про це на пресконференції у Стокгольмі повідомила прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон.

Після зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою Андерссон сказала журналістам, що її уряд надасть Україні додатковий пакет допомоги у розмірі 1 мільярда крон — як військової, так і цивільної.

«Мій уряд продовжить іти вперед з новими пакетами допомоги для України на 1 мільярд шведських крон, що становить приблизно 100 мільйонів доларів США», — сказала Андерссон.

Перша частина — це пакет військової допомоги на 500 мільйонів крон. Ця допомога базується на запитах української сторони та скорегована допомогою від інших держав.

Друга частина стосуватиметься економічної допомоги, вимушених переселенців та відбудови. На неї піде ще 500 мільйонів крон.

Кулеба закликав Швецію надати країні таку зброю, як гаубиці та снаряди.

Прем’єр-міністерка Швеції не розкрила подробиць військового пакета. За її словами, він буде подібний до попередньої допомоги, яка містила протитанкову зброю, засоби індивідуального захисту та обладнання для розмінування.

 

Коментарі