Новини

Масштабна нічна атака: російські окупанти обстріляли Київську область та Кривий Ріг

Окупанти завдали два ракетних удари у Вишгородському районі Києва та обстріляли чотири райони у Дніпропетровській області.

Фото: mil.in.ua

У Вишгородському районі Київської області уночі проти 25 серпня війська рф завдали два ракетних удари. Решта вибухів – наслідки роботи сил протиповітряної оборони України.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

«Уночі ворог завдав ракетного обстрілу по одній із громад Вишгородського району. Зафіксовано два прильоти», – йдеться у повідомленні. 

Він зазначив, що жертв та поранених серед цивільних станом на ранок немає. Також відсутні пожежі та руйнації житлових будівель чи об’єктів інфраструктури. Триває обстеження атакованої території. Інші вибухи, що чули жителі регіону – робота ППО. 

У Дніпропетровській області уночі проти 25 серпня обстріляли чотири райони. Так над Дніпровським районом збили ракету, у Кривий Ріг прилетіли реактивні снаряди, у Синельниківському був четвертий удар за добу – там постраждали 8 людей.

Про це повідомляє  голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Надскладна ніч з постійними атаками і постраждалими… російська армія обстріляла чотири райони – Синельниківський, Нікопольський, Криворізький та Дніпровський», – йдеться у повідомленні.

По Синельниківському району після опівночі ворог ударив вчетверте за добу. У Великомихайлівці зруйновані кілька будинків. Восьмеро постраждалих. Серед них троє дітей. Найменшій дівчинці – 2 роки. Вони всі у лікарні.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи у селищі Чаплине Синельниківського району, де у День Незалежності стався удар по залізничній станції.

«російська атака, що сталася напередодні, забрала життя більш ніж 20 людей, з-поміж них двоє хлопчиків – 6 та 11 років. Вони просто гралися у себе вдома, коли туди прилетіли російські ракети. Поліція відкрила кримінальне провадження щодо порушення законів і звичаїв війни», – зазначив Резніченко. 

Нікопольський район російські військові тричі накривали вогнем із «Градів» та важкої артилерії. У Нікополь та Марганецьку громаду прилетіли 11 снарядів. Постраждалих немає. 

Криворізький район обстрілювали російські «Урагани» та «Смерчі». Поцілили по Апостолівській та Широківській громадах. Село Кошове залишилося без світла. 

Кілька реактивних снарядів прилетіли й в один з районів Кривого Рогу. Є руйнація житла. Люди не ушкоджені. 

На Дніпровський район росіяни скерували ракету, однак українські військові її збили. 

 

Коментарі