Новини

Зруйнована школа на Донеччині та удар «Градами» по Харківщині: головне за ніч

російські військові продовжують атакувати Харківську та Дніпропетровську області.

Констянтинівська школа №17/Павло Кириленко

За ніч проти 22 серпня російські війська завдали ударів по трьох районах Дніпропетровщини: Нікопольському, Криворізькому та Синельниківському. Вдарили «Градами» по Золочеву, що на Харківщині. Внаслідок цього поранена 84-річна жінка. Також російські військові обстріляли Костянтинівську школу №17 на Донеччині. Зібрали головне за ніч.

Донеччина

22 серпня близько 4 ранку російські військові обстріляли Костянтинівську школу №17.

«Будівля зазнала руйнувань, але травмованих та загиблих немає», – розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Він додав, що всього від початку повномасштабного вторгнення росіяни пошкодили вже 594 заклади освіти на Донеччині, зокрема 263 школи.

Харківщина

Сьогодні близько 5 ранку російські окупанти вдарили «Градами» по Золочеву.

Внаслідок обстрілу 84-річна жінка зазнала поранення лівого стегна. Її шпиталізували до обласної лікарні. Також пошкоджені три будинки та господарчі споруди.

Крім того, близько 3 ночі з Бєлгорода армія рф завдала двох ракетних ударів по Київському району. Пошкоджений інфраструктурний об’єкт. Попередньо без втрат. Інформацію щодо руйнувань уточнюють.

Дніпропетровщина

російські війська завдали ударів по трьох районах Дніпропетровщини: Нікопольському, Криворізькому та Синельниківському.

Нікополь обстріляли з «Градів» та ствольної артилерії тричі за ніч. У житлові квартали прилетіли 42 снаряди. Попередньо поранені четверо літніх містян. Двоє з них у лікарні.

Фото: Валентин Резніченко

«У місті 2 будинки зруйновані, майже 50 – понівечені. Снаряди пошкодили дитячий садок, магазини, аптеки, ринки, суд та автовокзал. Через обстріли сталося п’ять пожеж. Полум’я рятувальники загасили», – повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Окрім цього, виведена з ладу лінія електропередач. Близько двох тисяч людей залишилися без світла. Електрики вже працюють.

У Криворізькому районі з «Ураганів» обстріляли Зеленодольську громаду. Руйнувань та травмованих немає.

По Синельниківському району поцілили ракетами. Зруйнували сільгосппідприємство, школу та будинок культури. Інформацію про загиблих і поранених з’ясовують.

Коментарі