Новини

З вересня українці зможуть оформити електронний поліс «Зелена картка»

Договір міжнародного страхування «Зелена картка» можна буде укласти як у паперовій, так і в електронній формі за вибором страхувальника.

Фото: EPA

З 1 вересня автовласники з України зможуть оформити договори міжнародного страхування «Зелена картка» в електронному вигляді.

Про це повідомляє Моторне (транспортне) страхове бюро України.

Там зазначають, що процедура оформлення електронної Зеленої картки буде аналогічною до укладання внутрішнього електронного договору про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальности автовласників (ОСЦПВ).

«Нагадаю, що з початком [повномасштабної] війни страховики – повні члени Бюро – запровадили можливість дистанційного укладання договорів міжнародного страхування, щоб полегшити життя українцям, які змушені були евакуюватися за кордон автівками. Електронна Зелена картка є логічним наступним кроком», – розповів гендиректор МТСБУ Володимир Шевченко.

Договір міжнародного страхування «Зелена картка» можна буде укласти як у паперовій, так і в електронній формі за вибором страхувальника.

Довідково

З початку повномасштабної війни українці мали право перетинати кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови на власних автомобілях без поліса «Зелена картка». У квітні західні країни почали повертати вимогу щодо його наявности під час перетину кордону України.

Коментарі