Новини

У Варшаві відкрили центр підтримки для біженців з України

До центру можна буде звернутися за індивідуальною психологічною підтримкою для дорослих та дітей та загальними порадами про пошук житла, роботи, оформлення всіх необхідних документів, доступ до освіти й медичних послуг.

Центр “Пліч-о-пліч” у Варшаві/Фото: mishchenkoov

У Варшаві відкрили центр підтримки для українців, які через війну виїхали до Польщі. Там можна буде отримати консультацію з низки питань українською мовою.

Про це повідомили у фонді «Польський міграційний форум», який є основним координатором проєкту.

До центру можна буде звернутися за індивідуальною психологічною підтримкою для дорослих і дітей та загальними порадами про пошук житла, роботи, оформлення всіх необхідних документів, доступ до освіти й медичних послуг.

Також у центрі доступний супровід соціальних працівників для підтримки клієнтів з інвалідністю, жертв насильства та представників різних меншин.

Крім того, там працюватиме кімната відпочинку для дітей, де вони зможуть залишитися й тоді, коли батьки зайняті на консультації, і в разі, якщо батьки мають інші справи поза центром.

Він розташований на вул. Хмільна, 85/87 (ul. Chmielna 85/87) та працюватиме у будні з 9:00 до 18:00. Попередній запис на консультації не потрібен. Усі послуги надають безоплатно й українською мовою, за потреби можна отримати консультацію російською, білоруською, польською, англійською, іспанською, французькою, грузинською, білоруською, дарі, чеченською та арабською мовами.

Коментарі