Новини

Український фільм «Мати Апостолів» отримав нагороду на кінофестивалі в Угорщині

 

Ця стрічка заснована на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну 2014 року. 

Кадр із фільму

Український фільм «Мати Апостолів» отримав нагороду «Найкращий міжнародний художній фільм» на Першому кінофестивалі імені Адольфа Цукора. Він відбувався в угорському місті Матесалка.

Про це у фейсбуці повідомила Надзвичайний і повноважний посол в Угорщині Любов Непоп.

За її словами, режисера фільму Заза Буадзе відзначили нагородою «Найкращий режисер», продюсера Дмитра Овечкіна – нагородою «Найкращий продюсер», а акторку Наталію Половинку – нагородою «Найкраща актриса». Також фільм отримав спеціальну нагороду Starscron LTD.

З огляду на повномасштабну війну росії проти України представники знімальної групи не змогли бути присутніми особисто.

«У казках добро завжди перемагає зло. Мистецтво, фільми прагнуть показати, як зробити так, щоб добро перемагало зло і в реальності. Сьогодні наша боротьба – це боротьба добра проти зла, в якій ми відчуваємо підтримку тих, хто стоїть поруч з нами, а, отже, наша перемога буде спільною. Я вірю, що як український фільм переміг на цьому фестивалі, так і ми разом переможемо в цій боротьбі, і Україна поверне мир і свою територіальну цілісність», – наголосила пані посол.

Про що фільм

Ця стрічка заснована на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну 2014 року.

«Під час війни, коли Україна втрачає найдорожче – життя своїх дітей – фільм “Мати апостолів” став фільмом-зверненням до кожної Матері українського воїна та до архетипу Матері взагалі.

У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, мати опиняється в чужому та агресивному світі, де все пронизане ненавистю і стражданнями. У цьому пеклі вона не тільки шукає сина, але, маючи в серці велику любов і милосердний характер, вона змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху», — розповіли у Мінкульті.

До речі, у Мінкульті зазначають, що для зйомок фінальної сцени створили найбільшу в Європі декорацію авіакатастрофи транспортного літака Ан-26.

Нагадаємо, нещодавно український фільм режисерки Крістіни Тинькевич «Як там Катя?» отримав дві нагороди 75-го Міжнародного кінофестивалю у Локарно, Швейцарія.

Коментарі