Новини

Обстріли Миколаєва та спроби рф наступати на Донбасі: головне за добу

Щодня російські окупанти намагаються створити для себе сприятливі умови для наступу вглиб Донеччини.

Фото: Валентин Резніченко/Дніпропетровська ОВА

Упродовж 7 серпня окупанти атакували з повітря сім населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини. Вночі ракетами та «Градами» російська армія била по двох районах Дніпропетровщини – Нікопольському та Криворізькому. Крім того, вдарили по околицях Миколаєва. Зібрали головне за ніч.

Луганська та Донецька області

У ніч проти 8 серпня росіяни вдарили сімома ракетами та здійснили два авіаудари, 11 разів вели обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, тричі застосовували міномети, чотири рази долучали до штурму танкові війська.

«Кожна з таких спроб – це ще декілька понівечених будинків, зламаних доль та сподівань наших земляків», – пише начальник Луганської обласної військадміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, загалом упродовж 7 серпня російські окупанти атакували з повітря сім населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини.

Для покращення становища військові рф намагалися організувати наступ на чотирьох напрямках, зокрема в районі Верхньокам’янського, однак вкотре відійшли зі значними втратами.

Дніпропетровщина

Вночі ракетами та «Градами» російська армія била по двох районах – Нікопольському та Криворізькому.

«По Марганецькій громаді стріляли з «Градів». 20 прильотів ворожих реактивних снарядів. На щастя, минулося без постраждалих. По Червоногригорівській громаді ворог поцілив двома ракетами Х-59», – написав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Крім того, в Кам’янському вибухи знищили два приміщення аграрної компанії, пошкодили чотири її склади, обладнання та транспорт. У селі понівечені 9 житлових будинків.

Харківщина

У ніч проти 8 серпня армія рф обстріляла Печеніги на Харківщині. У приватному будинку, який зазнав руйнувань після удару, загинула 72-річна жінка.

Однак частина ракет, які випустила російська армія, «детонувала раніше місця призначення». За попередніми даними, обстріл вівся із зенітно-ракетних систем С-300.

За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, Штаб оборони зафіксував понад п’ять запусків ракет із території росії.

Миколаївщина

Учора, 7 серпня, армія рф обстріляла важкою ствольною артилерією 152-го калібру Корабельний район Миколаєва. Постраждалих та жертв немає.

Зранку 8 серпня, близько 4:30, окупанти обстріляли околиці міста. Попередньо – без жертв та постраждалих. Деталі щодо наслідків обстрілів уточнюють.

Крім того, військові рф обстрілювали Баштанський та Миколаївський райони.

Вінниччина

Є «прильоти» декількох ракет по військових об’єктах. За попередніми даними, є постраждалі. Тип ракет встановлюють відповідні служби.

Коментарі