Афіша

«Казка про Коника»: в Центрі Миколайчука покажуть фільм про найвідомішого українця в Естонії

Стрічка розповідає про українця з Естонії – монаха в миру і художника Анатолія Лютюка – та його незвичну волонтерську місію на Донбасі.

Фото: Держкіно

11 серпня в Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука покажуть документально-анімаційну стрічку Дениса Страшного та Уляни Осовської «Казка про Коника». Початок о 19:00. Вхід вільний.

Про це повідомляють у телеграм-каналі Центру.

Стрічка розповідає про українця з Естонії – монаха в миру і художника Анатолія Лютюка – та його незвичну волонтерську місію на Донбасі. Початок війни на сході України змушує монаха залишити мирну естонську столицю і вирушити з допомогою в прифронтові містечка. На своєму шляху він шукає добрі історії. У цьому йому допомагає саморобний дерев’яний коник. Цей Коник стає героєм казок про тварин на війні, написаних за мотивами реальних подій.

Читайте також: Захопилися кіномистецтвом після Революції гідности: інтерв’ю з режисерами Уляною Осовською та Денисом Страшним

Показ відбуватиметься в межах благодійної виставки-продажу дитячих малюнків «малі – ВЕЛИКІ». Відкриття виставки відбудеться 9 серпня о 16:00 у приміщенні Центру Миколайчука, а завершиться 11 серпня о 18:00 благодійним розпродажем.

Довідково

Режисерка та режисер фільму Уляна Осовська та Денис Страшний присвятили себе документалістиці внаслідок подій Революції гідности. Всі їхні спільні фільми зосереджені на соціально важливих темах, а «Казка про Коника» вимальовує портрет людини як учасника переломних подій, так і спостерігача, який попри все намагається залишитися собою.

Коментарі