Новини

ЗСУ відкинули війська рф на чотирьох напрямках, на Бахмутському «накрили» розвідгрупу – Генштаб

Водночас зберігається загроза завдання російськими окупантами ракетних ударів по об’єктах на всій території України.

Фото Генштаб

Збройні сили України відкинули російські війська на Південнобузькому, Краматорському, Бахмутському та Слов’янському напрямках, на Бахмутському напрямку також знешкодили розвідувальну групу ворога.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

За інформацією Генштабу, станом 18:00 7 серпня російські війська зосереджують зусилля на встановленні повного контролю над територіями сходу України, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької й Миколаївської областей, а також на створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках і блокуванні морських комунікацій України в Чорному морі.

Зберігається загроза завдання російськими окупантами ракетних ударів по об’єктах на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках особливих змін не відбулося.

На Харківському напрямку російська армія, окрім артилерійського вогневого ураження по лінії зіткнення, завдала авіаційних ударів біля Пришиба, Верхнього Салтова і Ртищівки. Також провели розвідку безпілотними літальними апаратами.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли біля Довгенького, Великої Комишувахи, Сулигівки, Рідного, Богородичного та Краснопілля. Неподалік Вірнопілля росіяни намагалися вести штурмові дії, але без успіху.

На Краматорському напрямку військові рф здійснювали обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Сіверськ, Верхньокам’янське, Григорівка, Райгородок, Званівка. Завдали авіаудару неподалік Спірного.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Костянтинівка, Яковлівка, Покровське, Вершина, Кодема та Бахмутське.

російські військові вели наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Яковлівка та Вершина, успіху не мали відступили. Поблизу Кодеми тривають бойові дії.

На Авдіївському напрямку росіяни здійснювали обстріли з артилерії та танків в районах населених пунктів Авдіївка, Піски, Шевченко, Нетайлове, Невельське, Красногорівка та Нью-Йорк. Авіаудари зафіксовано біля Авдіївки, Мар’їнки, Кам’янки та Володимирівки.

російські військові намагалися прорвати оборону українських військ у напрямках населених пунктів Красногорівка, Авдіївка, Піски і Мар’їнка. Бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках продовжуються обстріли вздовж лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля росіяни зосереджують на недопущенні просування українських військ.

 

Коментарі