Новини

Українська стрічка про матерів українських захисників перемогла на кінофестивалі у Гонконзі

В основі фільму – історії жінок, сини яких воювали за Україну 2014 року.

Українська стрічка «Мати апостолів» про матерів українських захисників перемогла на кінофестивалі у Гонконзі (Asia Film Art, або AFAIFF).

Про це повідомляє Держкіно.

Організатори фестивалю зазначили, що були вражені фільмом «до глибини душі». Стрічка змагалася з кінороботами з Німеччини, Японії, Китаю, Індії, США та Гонконгу.

В основі фільму – історії жінок, сини яких воювали за Україну 2014 року.

«У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє в чужий і агресивний світ ненависти та страждання. У цьому пеклі вона шукає сина і, маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. Її відчай і біль перероджуються у вічний материнський дух землі, який повертає синів додому, живих чи мертвих».

Режисер стрічки – Заза Буадзе. Стрічку створила кінокомпанія «Студія “Золоте Руно”» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Міжнародний кінофестиваль «Asia Film Art» (AFAIFF) вчетверте відбувається у Гонконзі й представляє новаторських кінематографістів з усього світу. Організаторами події є Hong Kong Film Art Association та Macau Film Art Association.

Українська стрічка «Мати апостолів» також перемогла на іспанському кінофестивалі «Calella Film Festival».

 

Коментарі