Новини

Україна отримає майже два мільйони доларів для підтримки охорони здоров’я від USAID

Виділені кошти будуть спрямовані на покращення виявлення інфекційних захворювань та посилення епідеміологічного нагляду.

Фото World Health Organization Ukraine

Україна отримає додаткові 1,8 млн доларів від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для підтримки охорони здоров’я.

Про це повідомляє Українське бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Зазначають, що виділені кошти будуть спрямовані на покращення виявлення інфекційних захворювань та посилення епідеміологічного нагляду.

«Майже шість місяців система охорони здоров’я України зіштовхується з численними та серйозними викликами через тривалий конфлікт. Ми починаємо спостерігати зростання кількости випадків COVID-19 із відповідним зростанням кількости шпиталізацій і смертей, що спричинено субваріантом BA.5 штаму “Омікрон”, який швидко поширився Європою з початку червня», — зауважив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ганс Клюге.

Реальною та серйозною загрозою, за словами Клюге, залишається спалах холери.

«Швидке та несподіване поширення віспи мавп у європейському регіоні може стати ще більшою проблемою для української системи охорони здоров’я, коли вірус досягне України», — додав він.

Доктор наголосив, що єдиним способом впоратися з цими загрозами для здоров’я є наявність надійних і гнучких систем епіднагляду, здатних функціонувати в умовах війни та після неї.

Коментарі