Новини

Зеленський нагородив гранатометницю з Буковини «Хрестом бойових заслуг»

23 червня поблизу Верхньокам’янки, що на Луганщині, буковинка знищила один БМП-2 та п’ятьох російських військовослужбовців.

Фото: сайт президента

25-річна військова з села Просикуряни Чернівецької області Павліна Николаєвич отримала нагороду «Хрест бойових заслуг». Відзнаку вручив президент України Володимир Зеленський у залі Верховної ради.

Про це повідомляють на офіційному сайті президента.

Хто вона?

Павліна Николаєвич – сержант та командир гранатометного відділення 10 окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

Цьогоріч, 23 червня, поблизу Верхньокам’янки, що на Луганщині, за допомогою гранатомета Павліна знищила один БМП-2 (бойова машина піхоти) та п’ятьох російських військовослужбовців. Також їй вдалося вивести з оточення свою групу. За це військова й отримала відзнаку.

Відповідний указ оприлюднили на сайті Президента України.

Про відзнаку

«Хрест бойових заслуг» – відзнака Президента України, якою відзначають досягнення військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань. Нагороджують за видатну особисту хоробрість та відвагу чи геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення із супротивником.

Коментарі