Новини

Звільнені селища на Херсонщині та обстріли Харкова, Миколаєва й Дніпропетровщини: головне за ніч

Армія рф продовжує обстрілювати будинки цивільних.

Фото: Олександр Сєнкевич

У ніч проти 27 липня військові рф завдали ударів по Харківській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Про це йдеться у зведенні обласних військадміністрацій.

Харківщина

Близько 4:25 російська армія завдала ударів по Харкову. В Індустріальному районі російські окупанти пошкодили будівлю критичної інфраструктури. Внаслідок обстрілу горіли також 8 автомобілів.

Упродовж доби окупанти обстрілювали Чугуївський, Харківський та Богодухівський райони. У Чугуївському частково зруйнували триповерхову адміністративну будівлю лісового коледжу. У Харківському районі внаслідок обстрілу виникла пожежа в приватному будинку. У Богодухівському районі в Золочеві зруйновані приватний будинок та фермерське господарство. Постраждалих немає. У Дергачівській громаді внаслідок обстрілу горів двоповерховий будинок та автомобіль.

Зі ствольної та реактивної артилерії росіяни завдавали ударів по Харкову, Чугуєву, Шевелівці та Краснопіллю. За допомогою понтонних переправ загарбники хочуть покращити свою логістику. Армія рф намагалася розкрити побудову оборони українських військ у районі населеного пункту Чепіль, однак українські військові знешкодили окупантів.

Дніпропетровщина

У ніч на 27 липня військові рф вдарили по двох районах Дніпропетровщини – Нікопольському та Криворізькому. Зокрема по Нікопольщині випустили 40 снарядів із «Градів». У Марганці поранена 54-річна жінка.

У місті пошкоджені 8 п’ятиповерхівок, лікарня, дитячий садок і транспорт промислового підприємства.

По Зеленодольській громаді ворог поцілив зі ствольної артилерії. У Великій Костромці пошкоджена лінія електропередач. Село частково без світла. Працюють електрики. Обійшлося без потерпілих.

Миколаївщина

Зранку 27 липня Миколаїв знову обстріляли. За попередньою інформацією, влучили в промислову зону та ремонтне підприємство. Також пошкоджена будівля та приватний автотранспорт. Попередньо – без жертв та постраждалих. Деталі уточнюють.

Вчора внаслідок ворожих обстрілів у Шевченковому виникла пожежа господарчої будівлі та частково зруйновано житловий будинок. Постраждалих немає.

Також внаслідок обстрілів Шевченківської громади горіли поля ячменю та пшениці. Постраждалих немає. У Радсадівській громаді загорілася суха трава, а в Лиманах – пшеничне поле.

Вночі обстрілів зазнало Весняне. Внаслідок чого виникла пожежа господарчої будівлі. Також пошкоджено близько восьми приватних житлових будинків та дві легкові автівки.

У Баштанському районі обстрілів зазнало Широке. Зруйновані мережі електроопор та було влучання в домогосподарство. Постраждалих немає.

Тривають обстріли територій та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади по лінії розмежування. Так, 26 липня у Березнегуватому внаслідок потрапляння боєприпасів та їхніх уламків виникло загоряння сухої трави.

Також упродовж минулої доби під вогнем опинилися Лепетиха та Кавказ Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих відсутня. Пошкоджені житлові будинки.

Херсонщина

У Херсонській області українські війська остаточно звільнили та зачистили від росіян Андріївку й Лозове, повідомляє ОК «Південь».

Коментарі