Новини

У ЗСУ наразі працюють понад 50 тисяч жінок. Це один з найвищих показників серед країн НАТО

Понад 5 тисяч українок наразі перебувають на передовій.

Фото: Kurier

У Збройних силах України наразі працюють понад 50 тисяч жінок. З них понад 5 тисяч — на передовій. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає hromadske.

За її словами, наразі у Збройних Силах служить понад 38 тисяч військовослужбовиць. Ще в жовтні 2021 року Міноборони повідомляло, що їх 31 тисяча.

«Це такий характер української жінки. Вона сама заходить у Збройні Сили та займає там своє почесне місце», — сказала Маляр.

Окрім цих 38 тисяч жінок-військовослужбовців є також цивільні жінки, які працюють у Збройних Силах. Тобто, загалом у ЗСУ понад 50 тисяч жінок. За цифрами Україна має один з найбільших показників кількості жінок у Збройних Силах серед країн-членів НАТО.

Маляр розповіла, що раніше в Україні були обмеження на професії у ЗСУ, якими могли займатися жінки, зараз же вони можуть займати будь-яку професію. Наразі залишається питання побуту в армії, який не пристосований для жінок. Однак, Маляр запевнила, що у Міноборони «взяли прямий курс», щоб організувати все якомога комфортніше для жінок.

Коментарі