Новини

росіяни випустили 13 ракет по Кіровоградській області, за ніч атакували 10 регіонів: головне за добу

Є жертви та руйнування.

Ілюстративне фото/Associated Press

Упродовж доби російські війська здійснили масовані обстріли десяти регіонів України.

Про це йдеться у зведеній інформації військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України.

Так, сьогодні зранку росіяни обстріляли інфраструктурний об’єкт у Кіровоградській області. Наразі там працюють рятувальні та піротехнічні підрозділи. Як наслідок, загинули троє людей, серед них військовослужбовець та двоє працівників відомчої охорони. Ще дев’ятеро військовослужбовців отримали поранення. Також унаслідок влучання крилатої ракети зруйнований об’єкт залізничної інфраструктури.

Учора ввечері Запоріжжя обстріляли з «Градів»: росіяни випустили близько 20 ракет. Вони впали в Дніпро поблизу селищ Малокатеринівка і Канівське.

У Сумській області минулої доби російські окупанти здійснили артилерійський обстріл Шалигинської громади, зафіксували 5 «прильотів». Також ввечері війська рф з мінометів обстріляли Краснопільську громаду. Жертв і руйнувань немає. Вночі росіяни обстрілювали із мінометів та ствольної артилерії Миропільську та Білопільську громади. За попередніми даними, жертв та руйнувань немає.

Вночі в Чернігівській області російські війська здійснили шість обстрілів із мінометів, кулеметів, реактивних систем залпового вогню, артилерії, обстрілювали території біля населених пунктів Чернігівського та Новгород-Сіверського районів. Жертв і руйнувань немає.

У Дніпропетровській області російська армія знову обстріляла Нікопольський та Криворізький райони. У Червоногригорівській громаді жертв і руйнувань немає. У Широківській та Зеленодольській громадах пошкоджені електромережі та газогін.

Уранці росіяни обстріляли один із районів Харкова, на місці працюють рятувальники й медики. За попередніми даними, одна людина постраждала. Також вели обстріли Богодухівського, Ізюмського, Чугуївського та Харківського районів. Горіли приватні будинки та господарські споруди. У Золочівській громаді чотири людини постраждали, одна людина загинула.

У Луганській області загарбники вели штурмові дії у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська, але українські захисники їх успішно відбили. Ворог використовував авіацію, здійснив дві артилерійські атаки й чотири спроби мінометного обстрілу.

У Донецькій області війська рф застосовували артилерію, міномети, ЗРК “С-300”, РСЗВ “Град”, обстріляли Авдіївку, Соледар, Бахмут, Слов’янськ, Курдюмівку, Отрадне, Ласточкіне, Північне. За добу дев’ятеро людей поранені. Вранці ворог обстріляв у Краматорському районі інфраструктуру залізниці. Через обстріл Торецька пошкоджені житлові будинки та загинула людина. Евакуація населення Донеччини триває.

Сьогодні зранку армія рф завдала удару по Миколаєву шістьма ракетами С-300. Зайнялися складське приміщення і суха трава на відкритій території. Інші влучання були по околицях міста. За попередніми даними, без жертв і постраждалих. Детальну інформацію уточнюють.

У Баштанському районі Миколаївської області тривають ворожі обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської й Широківської громад.

У Херсоні лунали вибухи. Також вибухи та обстріли зафіксовані у Бериславському і Каховському районах. Тривають бойові дії біля села Давидів Брід, низки населених пунктів Калинівської та Нововоронцовської тергромад.

Коментарі