Новини

У Чернівецькій області запрацювала система контролю над затриманими та поліцейськими

Вона дозволить запобігти порушенню прав затриманих і перевіряти, чи правдиві скарги на поліціянтів.

Фото: ГУНП Чернівецької області

У Кельменцях та Сокирянах Чернівецької області запрацювала система «Custody Records». Це автоматизована система обліку дій із затриманими особами, метою якої є безпека затриманих і правоохоронців.

Про це повідомляють у Нацполіції.

Для реалізації проєкту поліціянти переобладнали свої службові приміщення та оснастили їх сучасним обладнанням для цілодобової фіксації перебування громадян у будівлі. Так, система обліку містить електронне досьє на кожного затриманого.

«Наразі тут створено інфраструктурні умови, облаштовано приміщення для роботи з громадянами та затриманими особами. Це кімнати конфіденційного побачення з адвокатом, кімнати слідчих дій, кімната інспектора з дотримання прав людини та кімнати для затриманих», – розповів начальник Управління дотримання прав людини Нацполіції Руслан Горяченко

На думку керівника Дністровської окружної прокуратури Петра Руснака, це нововведення позбавить від безпідставних і незаконних звинувачень на адресу правоохоронців. Завдяки повній автофіксації прокурор зможе розглядати всі можливі скарги на дії працівників.

Коментарі