Новини

Голова Слуги народу скасувала збори Чернівецької облорганізації партії: хотіли відкликати шістьох депутатів

На думку голови партії, політичні питання під час війни потрібно поставити на паузу.

Фото: sluga-narodu.com

Голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк зупинила рішення про скликання зборів Чернівецької облорганізації. 20 липня члени обласної організації політпартії хотіли відкликати шістьох депутатів за народною ініціативою:

Депутата Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області Сергія Гнатюка;

депутата Чернівецької обласної ради Миколу Гуйтора;

депутатку Чернівецької обласної ради Юлії Грицку-Андрієш;

депутата Чернівецької обласної ради Олексія Грушка;

депутата Чернівецької міської ради Олексія Просяного;

депутата Чернівецької міської ради Віталія Другановського.

«Ми неодноразово наголошували на тому, що процедура відкликання депутатів місцевих рад під час дії воєнного стану в Україні застосовується виключно щодо зрадників, колабораціоністів та корупціонерів, яким повідомлено про підозру», заявила Шуляк.

На думку голови партії, політичні питання під час війни потрібно поставити на паузу.

«Партія та місцеві організації повинні зосередитися на ключових завданнях роботи в умовах воєнного стану: допомозі фронту, переселенцям, постраждалим регіонам та участі в процесах відновлення країни», – пояснює Шуляк.

У коментарі Суспільному Чернівці депутат та заступник голови облради Микола Гуйтор сказав, що такі збори обласної організації його здивували.

«У мене виникає думка, що є група людей, які хочуть створити конфлікт в міській раді чи розхитати міську та обласну ради. Можливо, їхнім планом є змінити голову міської чи обласної ради. Тобто я думаю, що їм потрібна влада», — говорить Гуйтор.

Підставами для відкликання виборцями обраного ними депутата місцевої ради згідно з статтею 37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» можуть бути:

— порушення депутатом місцевої ради положень Конституції України і законів України, що встановлено судовим рішенням, яке набрало законної сили;

— пропуск депутатом місцевої ради протягом року понад половину пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин обов’язків депутата місцевої ради у виборчому окрузі, передбачених статтею 10 Закону;

— невідповідність практичної діяльності депутата місцевої ради основним принципам і положенням передвиборної програми місцевої організації політичної партії, від якої його обрано депутатом, чи програмі політичної партії, від місцевої організації якої його обрано;

— невиконання депутатом місцевої ради передбачених статтею 16 Закону зобов’язань звітувати перед виборцями та проводити зустрічі з ними;

— невходження депутата, обраного в багатомандатному виборчому окрузі, до фракції місцевої організації партії, за виборчим списком якої він обраний, або припинення членства депутата місцевої ради у фракції.

Коментарі