Новини

На підтримку біженців з України: ЄC виділить 433 мільйони євро трьом країнам

Кошти спрямують на підтримку людей у сферах працевлаштування та охорони здоров’я.

Євросоюз виділить понад 433 мільйони євро Бельгії, Італії та Люксембургу на компенсацію витрат, пов’язаних з підтримкою українських біженців та відновленням після пандемії COVID-19.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

«Бельгія, Італія та Люксембург отримають додатково 433,79 млн євро в рамках REACT-EU (Допомога у відновленні згуртованості та територій Європи — ред.) для підтримки людей, які тікають від російської агресії проти України, у сферах працевлаштування та охорони здоров’я», — йдеться у повідомленні.

У Бельгії 33,4 мільйона євро з Європейського соціального фонду (ESF) використають для інтеграції на ринок праці українців та незахищених шукачів роботи. Ці кошти спрямують на посилення орієнтації, консультування та підтримки працевлаштування.

У Люксембурзі Фонд допомоги найбільш знедолених отримає 390 тисяч євро для доставки додаткової продовольчої допомоги потребуючим.

136 мільйонів євро в Італії підуть на підтримку програми, спрямованої на зменшення тиску на систему охорони здоров’я. А також сприяння найму нових працівників охорони здоров’я та покриття витрат на додаткові робочі години. Крім того, 264 мільйона євро спрямують на закупівлю доз вакцин проти COVID-19.

У рамках програми REACT-EU у 2021 році виділили 40 мільярдів євро на допомогу державам-членам, які оговтуються від пандемії. Якщо тоді інвестували в цифровий і зелений перехід, то наразі — для інтеграції людей, які тікають від війни рф проти України.

З березня 2022 року Єврокомісія уже виплатила 3,5 мільярда євро авансом державам-членам у рамках REACT-EU.

Коментарі