Новини

Масований обстріл Миколаєва та удар по дитячому садку на Донеччині: головне за добу

Попередньо відомо про влучання у два медичні заклади та житлові будинки в Миколаєві.

Фото ілюстративне: Миколаївська ОВА

Цієї ночі війська рф випустили дві ракети по Харкову, Торецьку та Слов’янську, а вранці завдали масованого ракетного удару по Миколаєву. Наразі відомо про влучання у два медзаклади та житлові будинки. На Херсонщині продовжують горіти ліси та поля внаслідок обстрілів.

Про це станом на 8 ранку повідомляє Суспільне з посиланням на обласні військадміністрації.

Харківщина

Уночі росіяни випустили дві ракети по Харкову, які влучили по відкритій території між будинками та адмінбудівлею. Попередньо – без постраждалих. Наразі проводять огляд території.

У Харківській області російські військові обстрілювали Богодухівський, Ізюмський та Харківський райони. У Золочівській громаді снаряд потрапив у приватний будинок, загинули дві людини. У Дергачах внаслідок обстрілу постраждали три людини, наразі вони госпіталізовані.

Загалом унаслідок обстрілів за добу на Харківщині загинули семеро людей, постраждали – 34.

Луганщина

За ніч по позиціях ЗСУ завдали чотири ракетні удари, здійснили вісім артобстрілів та три мінометні. У Сєвєродонецьку окупаційна влада почала перепис населення. За попередніми даними, в місті залишилося близько 10 тисяч мешканців.

Окупаційна влада Сєвєродонецька та «уряд “ЛНР”» створили робочу групу, яка повинна обстежити будівлі та споруди міста в стислі терміни.

Донеччина

Уночі не припинялася рятувальна операція у Часовому Яру. Вдалося виявити та витягти з-під завалів ще кілька тіл, серед яких – 9-річний хлопчик.

Наразі відомо, що під завалами загинули 34 людини, серед них одна дитина. Дев’ять людей вдалося врятувати, рятувальна операція триває.

Сьогодні зранку війська рф завдали три ракетні удари по Торецьку, одна з ракет влучила у дитячий садок, місце влучання двох інших – з’ясовують.

Вночі російська армія обстріляла Слов’янськ – влучили у приватний житловий будинок. Наразі відомо про поранену людину.

Загалом за добу в Донецькій області 9 загиблих і двоє поранених.

Миколаївщина

Вранці 12 липня Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. Попередньо відомо про влучання у два медичні заклади та житлові будинки. Внаслідок обстрілів чотири людини поранені, попередньо обійшлося без жертв. Деталі з’ясовують.

11 липня ввечері та орієнтовно о 04:30 12 липня російські війська обстріляли Широківську громаду. Влучали переважно поза межами населених пунктів та по відкритих територіях. Постраждалих немає.

російські окупанти продовжують обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформацію щодо постраждалих і пошкоджень уточнюють.

Унаслідок обстрілів Первомайського зазнало пошкоджень приватне сільське господарство, сільгосптехніка, житловий будинок. Потерпілих немає.

Херсонщина

Унаслідок обстрілів щоденно горять ліси та поля. З початку липня рятувальники зафіксували 75 пожеж площею майже 300 тисяч гектарів. Критична ситуація і в Бериславському районі та населених пунктах, які межують із сусідніми областями.

В області продовжують призначати на посади місцевих колаборантів, а також захоплювати установи та навчальні заклади. Зокрема, захопили інститут тваринництва степових районів «Асканія-Нова».

Коментарі