Новини

На російсько-українській війні загинули 4 військових з Буковини

Загинули військові Микола Кривохижа, Віктор Боднарук, Олександр Спринчане та Василь Герела.

Микола Кривохижа

У боях проти окупантів загинули четверо військових з Буковини: Микола Кривохижа, Віктор Боднарук, Олександр Спринчане та Василь Герела.

Про це повідомляє Асоціація ветеранів «За Україну. За її волю».

54-річний Микола Кривохижа із села Чорного Потока, що на Заставніщині, був командиром стрілецької роти стрілецького батальйону.

«У першій хвилі війни на сході нашої держави був мобілізований у 2015 році і боронив єдність та цілісність України 14 місяців. Був командиром роти. Коли розпочалась повномасштабна війна, з першого дня, разом із своїм сином Олексієм, знову став на захист України», — мовиться у повідомленні заступника голови Юрковецької громади Олександра Колодрівського.

Військовий загинув у бою на Донеччині поблизу Спірного, внаслідок артилерійського обстрілу.

Василь Герела

Ще один військовий із Заставніщини Василь Герела з села Вікно загинув 7 липня. Йому було 54 роки.

«Родина втратила годувальника, сина, батька, чоловіка, дідуся, чудову, життєрадісну, працьовиту Людину. Україна втратила славного свого сина, захисника, патріота, бійця, Героя», – мовиться у повідомленні місцевої мешканки Світлани Масловської.

Світлана Масловська додала, що загиблих зустрічатимуть «живим коридором» у Заставні, завтра, 10 липня о 9:00. Похорон військових відбудеться у їхніх селах 11 липня.

Загиблий Віктор Боднарук був воїном військової частини А4165. Військового поховали на Центральному кладовищі в Чернівцях.

Фто з фб-сторінки Віктора Боднарука

«Щирі співчуття рідним і близьким. У цей важкий для України час схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам’ять та слава Герою», — мовиться у повідомленні асоціації.

Олександ Спринчане

Старший солдат, стрілець зенітник Олександр Спринчане загинув 6 липня. Військовий був з села Великосілля.

«Сашкові було 28 років. Він назавжди залишиться в наших серцях молодим, енергійним, сміливим усміхненим красенем. Справжнім Героєм. Схиляємо голови у глибокій шані та скорботі, розділяємо пекучий біль непоправної втрати», — мовиться у повідомленні Герцаївської громади.

Інформації щодо того, коли відбудеться похорон поки немає.

Коментарі