Новини

Планували вибухи на залізниці: на Буковині викрили диверсанта що передавав інформацію росіянам

Чоловік має український паспорт та київську прописку. 

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала російського диверсанта, який передавав в «ДНР» інформацію про розташування об’єктів критичної інфраструктури у Чернівцях. За допомогою нього росіяни планували здійснити диверсії, у тому числі вибухи на залізниці та логістичних складах.

Про це повідомляє пресслужба СБУ та Чернівецька обласна прокуратура.

Інформацію про ЗСУ та об’єкти інфраструктури 45-річний диверсант передавав ворогу через Telegram. За даними слідства, затриманий має український паспорт і є мешканцем Києва. Чоловік мав зв’язки із підконтрольними росії спецслужбами так званої «ДНР». Тривалий час перебував на «консервації» в одній з близькосхідних країн.

«Після початку повномасштабної агресії рф агент отримав від своїх «кураторів» завдання прибути в Україну для збору розвідданих щодо транспортних каналів постачання озброєння та військової техніки для нашої держави. Крім того, зловмисник мав розвідувати місця розташування резервуарів з пальним і дислокацію українських військових підрозділів на Буковині», – йдеться у повідомленні.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 ККУ (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Наразі триває розслідування. Попередньо йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Коментарі