Новини

В Україні заборонили російську музику в медіа та громадському просторі, але з винятками

Також депутати ухвалили закон, що забороняє книговидання російською та імпорт книжок з рф.

Фото: mona-szeto/unsplash

Верховна Рада України заборонила російську музику в медіа та громадському просторі. Крім цього, в Україні заборонили російську видавничу продукцію.
Про це повідомила пресслужба ВР.

«Рада заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі. Також Парламент заборонив імпорт та розповсюдження книг та іншої видавничої продукції з РФ, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі», – йдеться у повідомленні.

Загалом законопроєкт №7273-д передбачає заборону публічного виконання та демонстрації, а також використання фонограм, відеограм та музичних кліпів виконавців, які підтримують російську агресію.
Обмеження діятимуть на період до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку Росії.
При цьому в Україні окремо створять список російських виконавців, музику яких дозволять грати. Ці люди мають засуджувати агресію рф.

Крім цього нардепи ухвалили законопроєкт №7459, що забороняє імпорт видавничої продукції з рф та Білорусі, видання і продаж книг російських авторів. Законопроєкт має розвивати українське книговидання та перекладацтво, а також запроваджує механізми захисту від російської пропаганди.

Коментарі