Новини

Україна не прийматиме «Євробачення» у 2023 році: яка причина

Ймовірно конкурс проводитиме Велика Британія, що зайняла 2 місце.

Фото: tyktor.media

Україна не прийматиме пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році. Таке рішення ухвалили організатори конкурсу, Європейська мовна спілка.

«Європейська мовна спілка хотіла би подякувати UA:Суспільне за щиру співпрацю та відданість розгляду всіх сценаріїв протягом тижнів після перемоги Kalush Orchestra’s 14 травня в Турині та розділити сум і розчарування, що конкурс наступного року не відбудеться в Україні», — повідомили у Європейській мовній спілці.

Організатори розпочнуть переговори щодо можливого проведення пісенного конкурсу Євробачення-2023 року у Великій Британії. За правилами конкурсу, право проводити конкурс переходить країні, що зайняла 2 місце.

«Ми прагнемо, щоб перемога України знайшла відображення у шоу наступного року. Це буде для нас пріоритетом у наших дискусіях з можливими господарями», — повідомили організатори.

Як пояснили організатори, «Євробачення» — одна з найскладніших телевізійних постановок у світі. Над нею працюють тисячі людей, потрібні 12 місяців на підготовку, пояснили організатори. Тому, враховуючи війну в Україні, вони ухвалили таке рішення.

 

Коментарі