Новини

Ситуація на Херсонщині загострюється щодня: виїхати можна лише в Крим

Загарбники продовжують готувати підґрунтя для проведення псевдореферендуму щодо приєднання до росії.

Херсонці влаштовують проукраїнські мітинги

Окупаційна влада продовжує просувати ідеї приєднання Херсонської області до росії. Водночас у регіоні ситуація загострюється щодня.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Через бойові дії пошкоджено дуже багато будинків та інфраструктури. Унаслідок обстрілів є загиблі та тяжко поранені мирні жителі. Надання медичної допомоги ускладнюється нестачею ліків», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стабільно важка ситуація у Калинівській, Великоолександрівській, Високопільській, Нововоронцовській територіальних громадах. Там йдуть бойові дії.

В’їхати та виїхати з окупованої області практично неможливо, лише через Крим.

Загарбники продовжують готувати підґрунтя для проведення псевдореферендуму щодо приєднання до росії. Для цього на захоплених територіях регіону проводять фейкове «соціальне опитування».

За даними Головного управління розвідки України, жителям Херсонської області надходять дзвінки з телефонного номера 74994263534. Людям пропонують відповісти на низку маніпулятивних запитань. Ці питання мають вплинути на їхнє ставлення до росії, війни, окупації та президента рф владіміра путіна.

Водночас речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник повідомив, що поблизу Херсона військові рф розгорнули ракетні комплекси «Іскандер –М».

За його словами, є загроза нанесення військами рф з території Криму ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах. Зокрема, у районі населеного пункту Мілководне, що у восьми кілометрах від Херсонської області.

Коментарі