Новини

Обстріл пекарні в Лисичанську та штурм Сєвєродонецька: головне за добу

Підрозділи військових рф обстрілюють позиції нашої армії на Донбасі вздовж усієї лінії фронту.

Фото: Сергій Гайдай

російські війська обстріляли два обласні центри – Харків та Миколаїв. Водночас тривають бої на Луганщині та Херсонщині.

Харківщина

Увечері та вночі російські окупанти обстрілювали житлові райони околиць Харкова, зокрема Салтівку. За попередніми даними, потерпілих немає.

Вночі обстрілювали Близнюки, Первомайський та Слобожанське. Впродовж минулої доби обстрілювали Ізюмський, Чугуївський та Харківський райони. Загалом по області за добу 10 поранених, 3 загиблих.

Внаслідок російських обстрілів у Старовірівській громаді спалахнула пожежа на приватному підприємстві. До лікарень шпиталізували двох поранених. Пожежа охопила сім вантажних, шість легкових автомобілів та десять причепів, повідомили в облуправлінні ДСНС Харківщини.

Загалом рятувальники впродовж доби виїжджали на сім пожеж, які сталися внаслідок обстрілів.

Миколаївщина

Упродовж п’ятого червня на території Миколаївщини виникли сім пожеж, п’ять із яких – внаслідок бойових дій. Усі вони сталися на території Миколаївського району, який щодоби обстрілюють російські окупанти. Про це повідомляє пресслужба рятувальників.

Військові рф обстрілюють населені пункти вздовж всієї лінії зіткнення і в тилу підрозділів українських сил, щоб створити ілюзію панування.

«На південному напрямку військові рф намагаються покращити своє положення, але, не маючи успіху, закріплюються на зайнятих рубежах», – сказав речник ОК «Південь» Владислав Назаров.

Херсонщина

У трьох населених пунктах Херсонщини підрозділи ЗСУ знищили три польові склади боєприпасів російських військ. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

Крім того, за минулу добу підрозділи ЗСУ знищили танк та 6 інших броньованих машин, зенітно-ракетний комплекс «ТОР М1», реактивну систему залпового вогню, самохідну гаубицю «Гвоздика», 5 автівок, а також 59 російських військових.

«Упродовж останньої доби по позиціях ЗСУ завдали авіаційного удару гелікоптерами Ка-52. У відповідь Сили оборони нанесли 3 ураження», – мовиться в повідомлені командування.

Луганщина

російські військові обстрілювали позиції української армії з мінометів та артилерійських систем різного типу. Внаслідок цього зруйнована цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Метьолкіного, Борівського, Устинівки, Тошківки та інших. російські окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк. Про це інформує Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 6 червня.

Також російські окупанти вели штурмові дії в районах Білогорівки та Миколаївки. Армія рф зазнала значних втрат у живій силі та техніці.

Рятувальники ліквідували пожежу на площі близько тисячі квадратних метрів у Лисичанську. росіяни обстріляли пекарню, яка до останнього випікала хліб для місцевих жителів. Крім цього, пошкоджено декілька будівель – державні установи та дві багатоповерхівки. Під час ворожого обстрілу Привілля зазнала поранень місцева жителька.

Донеччина

Підрозділи військових рф здійснюють вогневе ураження позицій наших військ уздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема завдали ракетно-авіаційних ударів по Слов’янську.

5 червня внаслідок обстрілів російською армією загинули 3 мирні жителі Донецької области: 2 в Авдіївці та 1 у Дружківці. Ще 2 людини дістали поранення.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко.

«Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі», – йдеться у повідомленні.

Коментарі