Новини

російська армія обстрілює Донеччину та Луганщину із вертольотів та РСЗВ: головне за добу

російські окупанти продовжують обстріли на Донбасі. Зокрема, в ніч проти 5 червня було понад 30 «прильотів» у будівлю гуманітарного штабу в Лисичанську.

РСЗВ Град / Міноборони російської федерації / Facebook

Упродовж минулої доби, 4 червня, російські війська обстрілювали громади Миколаївської та Харківської областей, а також атакували Донбас вертольотами, мінометами та РСЗВ.

Про це мовиться у повідомленнях обласних військадміністрацій.

Київщина

Зранку ППО збили ракету над Обухівським районом. Жертв та руйнацій немає. Інформацію уточнюють. У Києві зранку пролунали вибухи у Дарницькому та Дніпровському районах. Одну постраждалу особу госпіталізували. На місці працюють відповідні служби, дані уточнюють.

Дніпропетровщина

Відбувся артилерійський обстріл Зеленодольської громади, поцілили по двох селах. Зруйновані житлові будинки. За попередніми даними, постраждалих немає.

Харківщина

Вночі обстрілів зазнали Близнюки. Упродовж минулої доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Харківського та Чугуївського районів.

Внаслідок обстрілу села Циркуни в Харківському районі зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, сталися пожежі.

У Чугуєві одна людина отримала поранення. В селах Коробочкіне та Чкаловське – двоє поранених, ще двоє – у Малинівці.

Луганщина

Ситуація в області залишається напруженою. Учора, 4 червня, зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) військові рф обстріляли Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Устинівку, Врубівку та Тошківку. Крім того, Лисичанськ зазнав ракетного удару із комплексу «Точка-У».

Також завдали авіаційних ударів вертольотами Ка-52 в районах Гірського й Мирної Долини, літаками Су-25 – по Устинівці.

Значні руйнування в Гірському, там пошкодили 13 будинків, у Лисичанську – п’ять, а також відділення Укрпошти й місцевий відділ поліції. У Сєвєродонецьку після артилерійського обстрілу російських окупантів пошкоджене приміщення цеху на території об’єднання «Азот».

Одна людина загинула, двоє поранених.

Донеччина

Ситуація вкрай складна. Упродовж доби – 15 обстрілів, російська армія застосовувала стрілецьку зброю, танки, артилерію, міномети, РСЗВ «Смерч», «Точка У», РСЗВ «Град»; а також здійснила два авіаудари.

Зокрема обстріляли Бахмут, Авдіївку, Новоселівку, Первомайське, Святогірськ, Гостре, Нетайлове, Константинівку, Хрестище, Времівку, Соледар, Краматорськ та Дружківку.

Унаслідок цього пошкодили 9 житлових будинків, корпуси дитячого табору, приміщення комунального та промислового підприємства.

8 людей загинуло, 11 — поранено.

Миколаївщина

Учора, 4 червня, у другій половині дня тривали обстріли в Радсадівській громаді. Потерпілих немає.

Сьогодні внаслідок обстрілів Очакова є поранені, а також пошкоджені будинки, у деяких районах міста відсутнє світло. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Уточнюють інформацію щодо потерпілих і руйнувань.

Херсонщина

російська окупаційна влада відкрила у Херсоні філію «Єдиної Росії», там збирають дані жителів міста та проводять свої наради. В області відсутній мобільний та інтернет-зв’язок.

Критична ситуація у Нововоронцовській, Великоолександрівській, Калинівській та Високопільській громадах. На території Бериславського району тривають складні бої, унаслідок чого зруйновано багато будинків, доріг та мостів. Військові рф продовжують блокувати рух між окупованими селами.

Коментарі