Новини

російська армія намагається наступати до Слов’янська та обороняється на Харківщині — Генштаб ЗСУ

На Донбасі російські війська намагаються наступати в бік Слов’янська, а на Харківщині – обороняються та будують оборонну інфраструктуру.

Фото: Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку військові рф активно обороняються й обстрілюють цивільну інфраструктуру, а на Слов’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках намагаються наступати.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ станом на 18 годину.

На Харківському напрямку російські окупанти ведуть активну оборону, а основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих рубежів та прикордонних районів на півночі.

Для сковування дій української армії військові рф ведуть інтенсивні артилерійські та мінометні обстріли. Крім того, руйнують цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Циркуни, Руські та Черкаські Тишки, Старий Салтів. Також російська армія завдала ракетних ударів в районі населеного пункту Коротич.

На Слов’янському напрямку зусилля армії рф зосереджені на продовженні наступу в напрямку Слов’янська. російські окупанти обстрілюють цивільну інфраструктуру в районах Чепеля, Дібрівного, Вірнопілля, Довгенького та Богородичного.

Водночас без успіху атакували в районах населених пунктів Богородичне та Довгеньке.

На Донецькому напрямку армія рф завдала авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах Слов’янська та Лисичанська.

На Лиманському напрямку російські окупанти відновили наступ в районі Святогірська, але мають значні втрати в особовому складі, озброєнні й техніці. Ведуть штурмові дії у напрямку населеного пункту Старий Караван.

На Сєвєродонецькому напрямку російські військові обстрілювали підрозділи українських військ та цивільної інфраструктури в районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Тошківки та Устинівки з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

На Бахмутському напрямку підрозділи військових рф здійснювали обстріли районів Комишувахи, Миколаївки, Білогорівки, Покровського та Доломітного. Штурмову та армійську авіацію російські війська застосували поблизу Бахмута та Берестового. А також вели штурмові дії в районах населених пунктів Білогорівка та Миколаївка. Армія рф зазнала втрат у живій силі та техніці. Успіху не має, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках російські окупанти активних бойових дій не вели. Водночас обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Зайцеве, Нью-Йорк, Торецьк, Красногорівка, Мар’їнка, Успенівка, Оріхів та Кам’янське. А також завдавали ударів з літаків оперативно-тактичної та армійської авіації поблизу Новоселівки, Нью-Йорка, Мар’їнки та Кам’янського.

На Слобожанському напрямку армія рф продовжує обстріли підрозділів українських військових зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів і танків. З метою підтримки наступальних дій відновлює транспортну та залізничну інфраструктури на тимчасово захоплених територіях.

На Південнобузькому напрямку російські окупанти обстрілювали позиції українських військ та вели повітряну розвідку із застосуванням БПЛА. А також застосували артилерію в районах Миколаєва, Прибузького, Луча, Благодатного, Широкого і Токаревого.

російські окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Біла Криниця, але після вогневого ураження українською армією відійшли на раніше зайняті позиції.

На Сіверському напрямку військові рф охороняють ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населеного пункту Грем’яч Чернігівської області.

Коментарі