Новини

росіяни ввійшли в Сєвєродонецьк, тривають важкі бої за Лисичанськ

Військові рф залучили все можливе озброєння та авіацію.

Фото: Сергій Гайдай

Військові рф зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій із метою оточення ЗСУ в районах Лисичанська та Сєвєродонецька. Водночас намагаються блокувати основні логістичні шляхи.

Про це повідомляють у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Відбувається перегрупування на Лиманському напрямку. Так, російські окупанти закріплюють позиції в населеному пункті Лимані та проводять перегрупування для подальшого наступу на Слов’янськ.

Як повідомляє начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, тривають важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Військові рф залучили все можливе озброєння та авіацію. Станом на 8:50 росіяни просуваються в середину Сєвєродонецька, ситуація дуже важка.

З метою подальшого наступу окупанти перегруповуються на Бахмутському напрямку в напрямку Олександропілля – Комишувахи. На Курахівському та Новопавлівському напрямках військові рф здійснюють вогневе ураження наших військ, зокрема оперативно-тактичною та армійською авіацією.

На Сіверському напрямку російські окупанти завдали авіаційних ударів по об’єктах на території Сумської области у районах населених пунктів Запсілля, Миропілля та артилерійський обстріл поблизу Кіндратівки.

На Харківському напрямку військові рф обстріляли райони на північ та північний схід від міста Харкова, а також населених пунктів Руських Тишків, Черкаських Тишків, Руської Лозової, Питомника, Борщової та Перемоги.

На Слов’янському напрямку угруповання росіян проводить перегрупування військ для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове, Ізюм – Слов’янськ.

Для авіаційної підтримки підрозділів утримують у готовності до застосування вертолітної ескадрильї Ка-52. До тимчасово окупованих населених пунктів перекинули понад 250 одиниць озброєння і військової техніки. З метою підвищення оперативности російські окупанти відновили залізничний міст у районі Куп’янська.

На Запорізькому напрямку росіяни посилили угруповання шляхом переміщення з району Мелітополя у напрямку населеного пункту Василівки до 120 одиниць озброєння і військової техніки.

На Південнобузькому напрямку військові рф зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, сковуванні дій ЗСУ та запобіганні перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки.

Для поповнення втрат свого війська російські окупанти переміщують із території рф та тимчасово окупованого Криму зняту зі зберігання військову техніку.

На Миколаївському напрямку з метою проведення наступальних дій перекинули окремі підрозділи.

На Криворізькому напрямку російська армія продовжує артилерійські обстріли позицій ЗСУ.

Коментарі