Новини

Відтепер в Україні можна оформити ID-карту й закордонний паспорт одночасно

Отримати ID-картку й закордонний паспорт одночасно можна, вперше оформивши ID-карту в 14 років, або в разі втрати чи необхідності обміну документів.

Фото: glavcom.ua

Відсьогодні, 23 травня, в Україні можна одночасно оформити ID-картку та закордонний паспорт. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ.

Як скористатися послугою?

Одночасно отримати ID-картку й закордонний паспорт можна, вперше оформивши ID-карту в 14 років, або в разі втрати чи необхідності обміну документів (через зміну персональних даних).

Потрібно звернутися до підрозділу Державної міграційної служби, центру обслуговування «Паспортний сервіс» чи Центру надання адміністративних послуг.

Вартість послуги становить 1 105 гривень у разі оформлення упродовж 20 робочих днів та 1 583 гривень (у разі термінового оформлення упродовж 7 робочих днів).

За першого оформлення ID-картки потрібно буде сплачувати лише за закордонний паспорт.

Водночас в МВС повідомляють, що на період воєнного стану можливі затримки з оформлення паспортних документів.

Що відомо?

З 1 січня 2022 року зросла вартість оформлення біометричних паспортів через підвищення цін на сировину й матеріали. Наприклад, оформлення ID-карти упродовж 20 робочих днів подорожчало з 363 до 372 гривень, а упродовж 10 робочих днів — із 489 до 498 гривень.

21 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив скасувати оплату за оформлення посвідчення особи для тих, хто виїхав за кордон без документів і планує повернутися до України.

Також на період воєнного стану українцям продовжили можливість перетинати кордон за внутрішніми паспортами.

 

Коментарі