Новини

Журналістка, яка облила посла рф штучною кров’ю, отримує тисячі погроз від росіян

Надходять повідомлення з погрозами вбивства, покалічення та зґвалтування.

Фото: Громадське радіо

Журналістка та медіаекспертка Інституту масової інформації Ірина Земляна отримує тисячі погроз від росіян. Про це вона повідомляє на своїй фейсбук-сторінці.

Під час акції у Варшаві 9 травня штучна кров, яку вона хотіла розірвати на себе, потрапила на посла росії.

«Мені надходять тисячі повідомлень з погрозами. Такої масованої атаки я не бачила ніколи у своєму житті. В перші години після акції всі мої дані, включно з номером паспорту, адресою проживання в Україні, номером телефону, імейлом, всіма акаунтами соцмереж, виклали в російські телеграм-канали із закликом мене знищити. Так само мене додали до російської бази «військових злочинців», де є перелік наших військових», — пише Земляна.

За її словами, надходять повідомлення з погрозами вбивства, покалічення та зґвалтування. Всі месенджери жінки «завалені» повідомленнями, кожні три хвилини дзвонить невідомий номер, а на імейл щохвилини надсилають листи.

«Разом зі своїм адвокатом повідомила про всі погрози польській поліції. Там вважають, що ситуація серйозна. Я була змушена під охороною покинути Варшаву, адже перебувати там небезпечно», — розповідає журналістка.

Що відомо?

9 травня у Варшаві посол росії Сергій Андрєєв прибув до кладовища радянських воїнів, аби покласти вінок. Посла оточили українські активісти, виникла сутичка, у результаті якої чоловіка облили червоною фарбою:

«Ми підійшли впритул до посла рф та розірвали на себе штучну кров. Потрапило і на нього. Вони з ганьбою під крики «фашисти» пішли», — розповіла після акції медіаекспертка ІМІ Ірина Земляна

Потім Ірину затримала польська поліція. Її забрали до автозака під час коментаря у прямому ефірі. Переписавши особисті дані, журналістку відпустили.

Коментарі