Новини

Готуються до останнього бою: дружини захисників Маріуполя дали пресконференцію

Дружини військових розповіли, захисники Маріуполя вже майже не підіймаються на гору.

Скрін з онлайн пресконференції. UA:Перший

У неділю, 15 травня, дружини бійців полку «Азов»  поспілкувалися із журналістами у рамках онлайн пресконференції. Вони розповіли, що ситуація на «Азовсталі» складна, а військові починають втрачати віру. Повідомляє UA:Перший.

Дружини військових розповіли, захисники Маріуполя вже майже не підіймаються на гору. До того ж ворог продовжує бомбардувати місто. А навіть, коли українські герої виходять на верх, то намагаються знайти воду та хоча б якусь їжу.

«Настрої у них уже доволі песимістичні. Вони готуються до такого останнього бою, тому що не дуже вже вірять у дипломатичне розв’язання цього питання. Позаяк попри переговори щодня гине дуже й дуже багато людей, страждають пораненні», — розповіла дружина військового на ім’я Арсеній.

Дружина українського захисника додала, що перебувати у таких умовах дуже складно, особливо, коли гинуть їхні друзі, люди, за яких несуть відповідальність.
Водночас пані Катерина, чоловік якої зараз перебуває на Азовсталі, повторила інформацію про те, що у військових залишилося вкрай мало їжі, щодо води – то вони п’ють один стакан технічної води на день. Вона сказала, що спілкувалася з чоловіком всього кілька годин тому.

Катерина підкреслила, що була шокована, коли дізналася, що Азовсталь почали закидати фосфорними бомбами. За її словами, чоловік сказав їй, що вони тримаються. Проте жінка уточнила, що це звична відповідь.
Також у військових уже критична ситуація з медициною.

 

Коментарі