Новини

Знищений музей Сковороди на Харківщині та обстріл Полтави: головне за добу

Сьогодні зранку росія завдала ракетного удару по інфраструктурному об’єкту Полтавської області.

Фото ДСНС Харків; пожежа у музеї Сковороди

Унаслідок прямого влучання російської ракети у ніч проти 7 травня знищено Національний музей Григорія Сковороди у селі Сковородинівка на Харківщині, повідомив голова Золочівської громади Віктор Коваленко, передає Суспільне Харків.

«Унаслідок обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який цієї ночі залишився охороняти приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги та відправили до лікарні», — йдеться у повідомленні.

Сьогодні зранку росія завдала ракетного удару по інфраструктурному об’єкту в районі міста Карлівка Полтавської області, повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Російський ворог ударив ракетами по Карлівці – приліт в обʼєкт інфраструктури. Інформацію про руйнування та постраждалих уточнюємо», — мовиться у повідомленні.

На Луганщині за останню добу було 24 обстріли. Найбільше пошкоджень у Гірській, Попаснянській громадах та Сєвєродонецьку. Пошкоджено 36 житлових будинків. Деталі щодо постраждалих та масштабів руйнувань наразі уточнюються.

Зранку були авіаобстріли Малотаранівки, Дружківки, Костянтинівки, що на  Донеччині. Загинула одна людина. Близько п’ятої ранку стався авіаобстріл Бахмуту. Пошкоджено приміщення одного із заводів, за попередньою інформацією, двоє осіб загинули. Зруйновано два приватні житлові будинки, ще 11 пошкоджено. Під завалами одного з будинків виявили одного загиблого. Пошуки тривають.

Ситуація в Херсонській області залишається складною, лунають вибухи та обстріли. Окупанти продовжують бойові дії та мародерства. Ситуація в окупованих селах стабільно критична. На площі біля будівлі обласної державної адміністрації монтують сцену до 9 травня.

Учора по обіді окупанти завдали 5 ракетних ударів по Миколаївщині. Також вели обстріл системами залпового вогню «Смерч». Деякі з ракет вдарили по двох інфраструктурних об’єктах у Костянтинівський громаді Миколаївського району та поблизу аеропорту, спричинивши чотири пожежі. Дані про постраждалих уточнюються.

Коментарі