Новини

Китайська компанія припиняє постачання дронів до рф та України: в чому причина

Призупинення бізнесу має на меті позначити не ставлення до якоїсь однієї країни, а принципи компанії як такі.

Фото
HelicoMicro.com

Китайська компанія «DJI Technology Co Ltd», що спеціалізується на виробництві безпілотників, заявила про тимчасове призупинення бізнесу в росії та Україні. Це рішення зумовлене тим, щоб не допустити використання своєї продукції у бою.

Про це повідомляє видання «Reuters».

Представник DJI пояснив, що призупинення бізнесу має на меті позначити не ставлення до якоїсь однієї країни, а принципи компанії як такі.

«DJI категорично не приймає будь-яке використання наших дронів із метою заподіяння шкоди, і ми тимчасово призупиняємо продажі в цих країнах, щоб гарантувати, що ніхто не використовує нашу техніку в бою», — йдеться у повідомленні компанії.

Це — перша велика компанія з Китаю, яка вирішила припинити продаж своїх товарів у росії після початку війни в Україні.

Якщо багато західних фірм вийшли з росії на знак протесту проти її вторгнення в Україну, то китайські компанії залишилися там, відповідно до позиції Пекіна щодо утримання від критики москви через конфлікт.

Раніше українські офіційні особи та громадяни звинувачували DJI у передачі інформації про ЗСУ російським військовим. У компанії ці заяви відкинули. Однак представник DJI визнав, що в інтернеті з’являлися відео, які вказують на використання військами рф дронів компанії. Водночас він наголосив, що вагомих доказів цьому поки що немає.

Коментарі