Новини

Війська рф привели в бойову готовність: окупанти готуються вдарити ракетами Придністров‘я

Жителі невизнаної «ПМР» отримують фейкові попередження про бомбардування з боку ЗСУ. Людей закликають евакуюватися.

Фото: zaxid.net

Російські окупанти готуються вдарити ракетами по Придністров‘ю. Там перевели війська рф у повну бойову готовність. Про це повідомляє пресслужба головного управління розвідки України.

За інформацією ГУР, жителі невизнаної Придністровської молдавської республіки отримують фейкові попередження про «ракетний та артилерійський» удар по «ПМР» від ЗСУ. Людей закликають евакуюватися.

«СБУ наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони. Запевняємо, ЗСУ не бажають зла мирним жителям, однак люди що залишилися в містах будуть сприйняті в якості диверсійних груп і будуть ліквідовані без попередження», — йдеться у фейкових повідомленнях.

У ГУР заявляють, що Україна не має цього жодного стосунку.

Крім цього, Генштаб України пише що російські війська та силові структури у Придністров’ї привели в повну бойову готовність. А глава невизнаної ПМР  Вадим Красносільський заявив, що, за попередніми даними, «сліди терористичних атак ведуть в Україну».

Йдеться про вибухи у будівлі «міністерства держбезпеки» у Тирасполі та підривання вежі телетранслятора в селищі Маяку Григоріопольського району, на якій ретранслювали російське радіо.

Зазначимо, що 22 квітня військове командування рф заявило про початок другої фази війни, під час якої спробують повністю захопити Донецьку та Луганську області, а також приєднати південь України, щоб вийти до невизнаного «Придністров’я».

 

Коментарі