Новини

Наступ на Донеччині та бучанські кати в Ізюмі: яка ситуація на фронті

Російські окупанти йдуть у наступ уздовж усієї лінії Донеччини, підрозділи 64-ї окремої мотострілецької бригади, що чинили звірства в Бучі, уже діють у районі Ізюма на Харківщині.

Фото: 24 канал

російська армія активізувала дії на Слобожанському та Донецькому напрямках. Підрозділи окупантів здійснюють перегрупування, повідомляють у зведенні Генштабу.

Війська рф не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Аби дізнатися точне розташування українських військ на Сумському напрямку, противник залучив БПЛА з району Глушкова.

Із зазначених напрямків — загроза завдання ракетно-авіаційних ударів. Крім того, противник може вчинити провокації на українсько-російському кордоні зі звинуваченням у них представників Сил оборони України.

На Таврійському та Південнобузькому напрямках діє угруповання російських військ з окремих підрозділів 8-ї й 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових військ чорноморського флоту Південного військового округу та повітряно-десантних військ. Ворог покращує своє положення та зосереджує зусилля на утриманні займаних рубежів.

Із метою створення сприятливих умов для просування у напрямку Миколаєва війська рф проводять обстріли позицій ЗСУ. російські окупанти нарощують систему протиповітряної оборони.

На Слобожанському напрямку військові рф продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати його зі ствольної та реактивної артилерії.

Окремі підрозділи ведуть наступальні та штурмові дії на півдні Ізюма. Противник проводить повітряну розвідку позицій і заходи щодо вогневої підтримки наступу та організації логістичного забезпечення.

Підрозділи 64-ї окремої мотострілецької бригади, що чинили масові вбивства, катували та ґвалтували цивільне населення в Бучі, нині діють у районі населеного пункту Ізюма; вже зазнали втрат.

На Донецькому напрямку ворог проводить наступальні дії уздовж усієї лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджують на наступальних діях на Сєвєродонецькому напрямку та створюють умови для наступу на Слов’янськ. Триває наступ у напрямку Новотошківського та штурмові дії у районах Рубіжного, Попасної і Мар’їнки.

На Маріупольському напрямку противник продовжує блокувати підрозділи українських військ у районі заводу «Азовсталь» та завдавати авіаційних ударів по місту, зокрема й із застосуванням літаків дальньої авіації. З метою розмінування припортової інфраструктури Маріуполя до окупованого міста прибув інженерний підрозділ.

На Запорізькому напрямку російські окупанти посилюють свої позиції. Зокрема в межах формування додаткових резервів завершено підготовку підрозділу приватної військової кампанії «Вагнер», що налічує до 200 осіб.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається покращити своє тактичне становище та закріпитися на адміністративних кордонах Херсонської области. Зазнає значних втрат у техніці.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району бойових дій та ведення розвідки.

Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили вісім атак ворога, знищили дев’ять танків, вісімнадцять одиниць броньованої та тринадцять одиниць автомобільної техніки, паливозаправник та три артилерійські системи.

Коментарі