Новини

Захотіли дати кращі умови життя: з «Георг Парку» на Буковині евакуювали ведмедя та вовка до Румунії

Тварини житимуть у притулку у Брашові. Для них там буде більше вільного місця.

Ведмідь Болік Фото: UAnimals

З готельно-ресторанного комплексу «Георг Парк» у селі Тарашанах евакуювали ведмедя та вовка до притулку у Румунії. Волонтери звернулися до власників та запропонували надати тваринам кращі умови.
Про це повідомила зоозахисна організація «UAnimals» у Facebook.

Для ведмедя Боліка, вага якого понад 700 кілограмів, довелося збудувати більшу клітку. UAnimals заплатили за матеріали та будівництво клітки, щоб транспортувати тварину.

Менеджерка «Георг Парку» Дарія розповіла Шпальті, що тваринам захотіли дати кращі умови життя. Це зробили й у зв’язку з війною.

«До нас звернулися благодійні організації з порятунку диких тварин. Наших ведмедя та вовка запропонували вивезти у притулок, аби вони могли жити в більш вільній природі, на волі. В Україну вони вже не повернуться».

Спочатку тварин хотіли приспати, аби полегшити транспортування. Але ветеринари вирішили цього не робити, щоб не шкодити їхньому здоров’ю. Дарія зазначила, що ведмедю Боліку вже понад 15 років, а вовчиці Ельзі — близько 8.

Вовчиця Ельза Фото: UAnimals

Тварин передали у притулок у місто Брашов, що у Румунії. Цієї ночі їх уже зустріли волонтери.

«Румунські ветеринари емоційно зустріли тварин, хвалили, що Болік дуже великий та здоровий. Він у нас добре жив, а втім, хочеться дати йому кращі умови. Про те, щоб заводити нових тварин у комплексі, поки не йдеться».

Коментарі