Новини

росія відмовилася від перемир’я на Великдень

Зеленський заявив, що це відбиває ставлення росії до віри.

росія відмовилася оголосити чотириденну гуманітарну павзу на Великодні свята для виведення цивільних осіб із Маріуполя та доставлення гумдопомоги в постраждалі райони. Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у твіттері.

«Антоніу Гутерреш закликав установити з 21 квітня «великодню гуманітарну павзу» для організації гуманітарних коридорів і евакуації цивільних. Позиція московського фюрера була озвучена вже за декілька годин на Радбезі. Послухайте й ви! Не мені ж одному це трійло (отруту – ред.) регулярно терпіти», — каже Кислиця.

Заступник російського постійного представника рф при ООН Дмитро Полянський назвав пропозиції про припинення вогню «псевдомиротворчими, брехливими й нещирими», заявивши, що павза дала б Україні «передишку» для отримання зброї.

Пізніше на це відреагував і президент України Володимир Зеленський. За його словами, це відображає ставлення росіян до віри.

«На жаль, росія відкинула пропозицію встановити Великоднє перемир’я. Це дуже добре демонструє, як насправді керівники цієї держави ставляться до християнської віри, до одного з найбільш радісних і важливих свят», — заявив Зеленський.

До речі, у рф навіть почали випікати паски з літерою Z — одним із символів нападу росії на Україну. Вони з’явилися у російському місті Шадринську Курганської области. Про це пише Радіо Свобода.

Фото: РІА Новости

Коментарі