Новини

StarLink відкриє представництво в Україні – Мінцифри

Наразі понад 10 тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв’язку та реалізувати спеціальні операції.

StarLink відкриє представництво в Україні. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Сьогодні ми отримали чергову позитивну новину — StarLink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні. Зі свого боку я надав доручення відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот відбулися якнайшвидше», — повідомляє Федоров.

Міністр додав, що з початку війни він звернувся до Ілона Маска з проханням надати Україні StarLink. Тож за тиждень перші 500 станцій із безкоштовною прошивкою під Україну були на нашому складі.

«Сьогодні понад 10 тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв’язку та реалізувати спеціальні операції. Підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об’єктів, закладів охорони здоров’я та навіть посівну кампанію. А також повертають до життя деокуповані території. Зараз Україну вже майже неможливо представити без сучасної технології «StarLink». І ця технологія стане ще доступнішою для українців», — зазначив Федоров.

Міністр додав, що буде надалі детально інформувати про перебіг цих робіт.

Нагадаємо, що раніше на Буковину надійшла перша станція супутникового інтернету «StarLink» компанії «SpaceX» Ілона Маска.

Коментарі