Новини

За повний смітник – дві тисячі гривень штрафу: у Чернівцях змінили вимоги до фірм-прибиральників

Одна з головних змін — запровадження обов’язкового механізованого прибирання замість ручного.

Фото ілюстративне/terragroup.md

У Чернівцях внесли зміни до вимог підрядних організацій, які прибирають місто. Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької міськради.

Що змінили?

— Запровадили обов’язкове механізоване прибирання.

— Крім прибирання за графіком, підрядник тепер зобов’язаний прибирати ще й за потреби. Тобто, якщо на підпорядкованій йому території брудно, він повинен провести позачергове прибирання.

— Відтепер підрядники прибиратимуть не лише прилоткові частини доріг, але й відповідатимуть за чистоту газонів, тротуарів, зупинок громадського транспорту, а також прилеглих до них смітників.

Штрафи за невиконані вимоги

Відтепер підрядник зобов’язаний надавати звіт GPS-системи, що відстежує рух техніки. Якщо його не буде, механізоване прибирання не оплачуватимуть.

За порушення умов прибирання на окремих вулицях чи площах його не оплачуватимуть. Водночас із виконавця стягуватимуть додатковий штраф — 20% вартости наданих послуг. Якщо таку ситуацію фіксуватимуть двічі й більше разів на місяць, можуть не прийняти та не оплатити послуги з прибирання за повний місяць.

Крім того, якщо станом на 10 ранку буде повний смітник, накладатимуть штраф у розмірі 2 тисячі гривень.

За невиконання та/або неналежне виконання підрядником зобов’язань щодо прибирання можуть розірвати договір, надіславши письмове попередження за 7 днів.

Жителів міста, які помітили неякісне прибирання, просять телефонувати в муніципальний контакт-центр за номером 15-80 чи 050-222-15-80.

Коментарі