Новини

Громадян України більше не пропускатимуть на кордоні за внутрішніми паспортами — ДПСУ

Окремі рішення щодо пропуску можуть ухвалювати стосовно осіб, які їдуть з регіонів, де ведуть бойові дії, людей з інвалідністю та тих осіб, що їх супроводжують.

Фото ілюстративне. Люди чекають у черзі до паспортного контролю на пункті пропуску “Порубне”.

Пропуск громадян за кордон за внутрішніми документами вже не працює. Українці повинні мати закордонний паспорт, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі Українській правді.

«Хочу наголосити, що перетин кордону відбувається згідно з постановою уряду номер 57, де зазначили перелік документів, за якими можна перетинати державний кордон, і додам, що такого паспортного документа як внутрішній не передбачено», — сказав він.

Також Андрій Демченко розповів, що в перші тижні на кордоні спостерігалася гуманітарна катастрофа, коли тисячі людей штурмували пропускні пункти. Сервісні центри не працювали, тому громадяни не мали змоги оформити належні документи. Тоді приймали рішення щодо пропуску або за внутрішніми документами, або іншими документами, за якими можуть ідентифікувати особу.

«Наразі такої авральної ситуації немає, тому людям варто дотримуватися визначеного порядку», — пояснює речник.

Окремі рішення щодо пропуску за внутрішніми паспортами можуть ухвалювати стосовно осіб, які їдуть з регіонів, де ведуть бойові дії, людей з інвалідністю та тих осіб, що їх супроводжують.

Раніше ми писали, що Міграційна служба тимчасово призупинила роботу власних інформаційних систем. Зокрема паспортний сервіс припинив прийом документів на невизначений час.

Рішення про відключення всіх інформаційних систем Державної міграційної служби України (ДМС) прийняли, аби зберегти персональні та чутливі біометричні дані громадян України.

Коментарі