Новини

ЄС виділить Україні ще 45 мільйонів євро на гуманітарну допомогу

Фінансування спрямують на найактуальніші гуманітарні потреби.

Європейський Союз оголосив про виділення Україні ще 45 мільйонів євро на фінансування гуманітарних проєктів та допомогу українцям, що постраждали від російського вторгнення. 

Про це повідомляється у пресрелізі Європейської Комісії.

Дане фінансування є частиною пакету підтримки в розмірі 1 млрд євро, обіцяного Європейською комісією на глобальному заході «Stand Up For Ukraine» минулого тижня.

Фінансування спрямують на найактуальніші гуманітарні потреби, зокрема ті, що пов’язані з медичною допомогою, доступом до питної води та житла. А також на підтримку у боротьбі з гендерним насильством.

Наразі загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну сягнув 143 мільйонів євро.

«В умовах, коли мільйони людей перебувають у русі або в пастці в зонах активних бойових дій, потреби України вже величезні. Тепер ми маємо бути готові до подальшого посилення безжальних атак Росії на Україну, особливо на сході», — заявив єврокомісар із кризового управління Янез Ленарчич.

Він додав, що нова допомога допоможе людям у важкодоступних районах, позбавлених доступу до охорони здоров’я, води та електрики, а також тим, хто був змушений тікати, залишивши все позаду.

 

Коментарі