Новини

Україна отримала $924 мільйонів допомоги з різних куточків світу – Єрмак

Єрмак зазначив, що найбільше коштів надійшло від благодійників із Великої Британії — 47%.

Фото ОП

Майже 924 мільйонів доларів благодійної допомоги отримала Україна від громадян та корпорацій з різних куточків світу. І кошти продовжують надходити.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак звітуючи про роботу Координаційного штабу з гуманітарних і соціальних, повідомляє пресслужба глави держави.

Єрмак зазначив, що найбільше коштів надійшло від благодійників із Великої Британії (47%), Нідерландів (майже 18%), Чехії (11%) та США (майже 8%).

«Вони йдуть переважно на рахунки структур ООН та міжнародних гуманітарних організацій. А ті, своєю чергою, спрямовують їх на допомогу нашим біженцям у різних країнах», — сказав він.

Керівник ОП зауважив, що Україна вдячна за допомогу як світовим знаменитостям, так і всім небайдужим громадянам різних країн.

За словами Андрія Єрмака, у Великій Британії під проводом благодійної організації Disasters Emergency Committee зібрали понад 310 мільйонів фунтів стерлінгів. Внески зробили Королева Єлизавета ІІ, британський уряд, зірки кіно, театру та музики.

Крім того, відома голлівудська акторка Міла Куніс, яка народилася в Чернівцях, та її чоловік актор Ештон Кутчер зібрали у США 35 млн доларів. Ці кошти спрямували логістичному стартапу Flexport та технологічній компанії Airbnb.

Також в ОП додали, що у Франції 8 мільйонів євро зібрало місцеве телебачення завдяки благодійному концерту французьких зірок. А перша леді Французької Республіки Бріжит Макрон передала мільйон євро.

Коментарі